Lydstudie på Christianshavn

Bevaringsværdig baggårdsbygning som moderne lydstudie

Projekt ID
#oba998
År
2011
Lokation
Bygherre
Carpark North
Størrelse
100 m2
Kategori

Baggårdsbygning på Christianshavn er omdannet til moderne studie i samarbejde med CARPARK NORTH, akustiker Jakob Nyholm og kunstner Nick Imms.

Udfordringen var at gøre studiet lydtæt udadtil og samtidigt adskille indspilningsrum fra redigeringsrum akustisk. Løsningen er en ”mekanisk adskillelse” af de to rum hvor gulvet blev savet over for fysisk at adskille de to rum fra hinanden så vibrationer ikke kan transmitteres gennem bygningens dele. Der er sat et ekstra sæt vinduer med ”dødt” lydglas indvendigt hvilket sikrer naboerne fred og i tagkonstruktionen er der lagt ekstra lydisolering samt 3 lag gips.

Indspilningsrummet er åbnet til kip for at give plads til den store lyd, samtidigt blev der gjort plads til lidt publikum til intimkoncerter.

Resultatet er et helt unikt fuldt indspilningsstudie med stor lyd i hjertet af København.