Rådmandsgade 45

RÅ SOM FÅ

Fra metalsmedje til stemningsfyldt kontormiljø med autentisk industrikarakter. Historien om en tid med fabrikker på Nørrebro overlever.

Adresse

Rådmandsgade 45A, København

Bygherre

Rådmandsgården

Areal

360 m²

Færdiggjort

2021

I en smal baggård på det ydre Nørrebro har vi renoveret og ombygget en tidligere fabriksbygning fra 1883. Ejendommen blev oprindeligt opført til Tvermoes og Abrahamson metalsmedje og udgjorde en af mange industribygninger i området — i dag er der ganske få tilbage.
 
Senest har fabriksbygningen huset kontorer på 1. og 2. sal og stueetagen har fungeret som natophold for områdets pølsevogne.
 
Visionen for renoveringen af den gule murstensbygning var at vise dens sjæl og mange ar. Vi ville finde og blotlægge så mange oprindelige bygningsdetaljer som muligt, så bygningens industrielle karakter og historie ville stå klart frem og berige dens omgivelser og nye beboere.
 
Lokalerne har fået nye funktioner, men de bevarede og fremhævede detaljer belyser bygningens historie. De valgte farver og materialer kompletterer og forstærker bygningens karakter og dens visuelle udtryk er nu tydeligt og autentisk.
 
En rå, enkel og gennemgribende renovering har forlænget bygningens levetid – og givet plads til en indretning, der fremhæver historien. Huset i Rådmandsgade er nu et helt nyt aktiv for både ejere og brugere.

Skydedøre, flisebeklædning og glasbyggesten er oprindelige bygningsdele. Vi har blot tilført akustiklofter og ny gulvbeklædning i træ i stedet for beton — et enkelt greb, der skaber et velfungerende kontorarbejdsmiljø.
De originale skydedøre danner rammen for møderum, tekøkken og arbejdsplads en-suite.