11. sep — 2024

Alt det man ikke ser på Restaurant Alouette

Den Michelin-præmierede restaurant Alouette offentliggjorde i 2023, at de ville flytte fra en industriel baggård på Islands Brygge til et nyt hemmeligt sted. Over Byen Arkitekter har haft ansvar for den arkitektfaglige rådgivning, som blandt andet har været til at skabe mulighederne og de ”usynlige rammer” for restaurantens opførelse på ny lokation.

Restauranten er netop åbnet i Kronprinsessegade 8, en fredet ejendom fra 1803, ejet af Copi, og med Kongens Have som genbo. Camilla Hansen og Nick Curtin, der har skabt og driver restauranten, samarbejder med Studio David Thulstrup om at skabe lige netop det eventyrlige univers, de ønskede på den nye adresse.

Over Byen Arkitekter har stået for arkitektrådgivning, dialog med alle involverede myndigheder samt logistikken og koordineringen mellem alle de tekniske krav, der skal til for at skabe en moderne restaurant. Det gjaldt også om at få skrappe krav til at harmonere med bygherre Copis høje krav til et kvalitetsbyggeri i en fredet ejendom.

Vores primære fokusområder har været at koordinere de forskellige parter og imødekomme blandt andet brandkrav, krav til dagslys og fødevaremyndighedernes krav — foruden det samarbejde, der altid er med Slots- og Kulturstyrelsen, når man bygger i en fredet ejendom.

Alouette er kendt for, at køkkenet er ambitiøst, og at kvaliteten af interiør er tårnhøj, samtidig med at de gerne vil give gæsten en helt unik oplevelse. Så der er et utal af ideer, visioner og helt lavpraktiske ting, der har krævet en mangefacetteret viden fra flere forskellige fagligheder hos Over Byen.

Vores arbejde er reelt usynligt for restaurantgæsten, da det handler meget om rådgivning og vidensdeling – i det her tilfælde med Studio David Thulstrup og Copis byggeleder og entreprenører.

Restaurant Alouette er netop genåbnet, og du kan se menu og booke bord her.