14. sep — 2022

Chef for Bygningskultur

Mød Thomas Bertelsen, Over Byens nye Chef for Bygningskultur, der blandt andet har hovedet og hænderne fulde af kirker. Thomas fortæller:

‘Netop nu er jeg ved at lægge sidste hånd på en bog om restaureringen af Sorø Klosterkirke og de mange resultater som fulgte med. Og så er jeg beskæftiget med de henved 20 kirker, fra middelalder til nyere tid, som vi for tiden har opgaver i – alt fra enkle istandsættelser til nyindretning og udsmykning’.

Med Thomas i spidsen værner Over Byen i endnu højere grad om bygningskulturen i vores projekter og i vores samarbejder generelt. Som arkitekturhistoriker fra Århus Universitet med en overbygning fra Århus Arkitektskole i Monumentpleje og en Ph.d. i Middelalder- og Renæssancearkæologi bibringer Thomas et væld af viden, metode og erfaring.

Thomas’ faglighed og tilgang er prisværdig. På én gang dybt akademisk og dybt praktisk. Som når han med hammer og mejsel rejser til Ålholm Slot for at tage puds af en væg og stadfæste præcis, hvornår den er fra. Eller når han i et tilsyneladende bygningshistorieløst industrikvarter alligevel finder bygningskultur, der er værd at bevare og udvikle – og indskrive i kvarterets fremtid.

Vi glæder os over den viden, vi sammen med Thomas nu tilfører vores projekter.