3. apr — 2023

Hans har modtaget Eckersberg Medaillen 2023

Hans Scheving, arkitekt og sikkerhedschef hos Over Byen, har modtaget Eckersberg Medaillen 2023. I motivationen for tildeling af medaljen fremhæver Akademirådet blandt andet restaureringen af det smukke, modernistiske 4. Maj Kollegium på Frederiksberg (opført 1949-51). Læs mere om restaureringsprojektet her.

Akademirådet hylder Hans’ indsats for at gøre historien nærværende — blandt andet står der: “…Det forudsætter en nærmest arkæologisk viden om bygningernes opståen, tilblivelse og liv. Det er den viden, der muliggør, at vi i dag kan erfare fortidige bygningsværker stå præcise og markante i nutiden, ofte fredede bygningsværker, der har krævet en helt særlig følsomhed.”

Hans fremhæver selv den store tillid, han har oplevet fra bygherreside, og den faglige gave, han har fået: ‘Jeg er dybt beæret over, gennem mange årtier, at have fået lov til at arbejde med væsentlige historiske bygninger i Danmark — at arbejde med kulturarv fra fem århundreder, der tilsammen er med til at tegne og sikre vores fælles historie.’

Læs hele motivationen for hæderen her.