Kongens Nytorv 8

Levende historie

Med udsigt til både Det Kongelige Teater og Charlottenborg er ejendommen Kongens Nytorv 8 en del af Københavns levende historiske bykerne.

Adresse

Kongens Nytorv 8, København

Bygherre

ATP Ejendomme

Areal

599 m2

Færdiggjort

2016

Den monumentale bygning, der omfatter både forhus, sidehus og baghus, er opført i 1904 og blev allerede i 1906 præmieret af Københavns Kommune. Facaden rummer fem fag smukke vinduer og har desuden mange velbevarede dekorative detaljer.

Ejendommen har været brugt til mange formål gennem tiden, bl.a. Københavnerredaktion for avisen Jyllands Posten. Interiøret har derfor skiftet karakter mange gange.

Over Byen har forestået den seneste ombygning af ejendommens interiør. I tråd med ejers ambition om at skabe en moderne og anvendelig ejendom i historiske rammer, har vi lavet en moderne ombygning med bl.a. synlig føring af installationer. Ejendommen er nu istandsat og omdannet til et åbent kontormiljø med fælles mødelokaler og stort fælles køkken.

Vi har skabt sammehæng mellem ejendommens to fløje ved at åbne op og lade gulvbelægningen være gennemgående. De rene gulv- og vægflader er flere steder brudt, og vi har ladet spor af bygningens konstruktion og historie stå som vægdekorationer. Køkkenet i midten af kontoret fungerer som et samlingspunkt for ejendommens brugere.