Sølvgade Kaserne, København

Fra kaserne til kollegium

År
2013-2017
Bygherre
EjendomsSelskabet Norden
Størrelse
25000 m2

Sølvgade Kaserne, som siden 1927 har huset DSB´s hovedsæde, er nu omdannet til kollegium. De fredede bygninger, tegnet af Nicolas-Henri Jardin, blev oprindeligt opført til det formål at huse mange unge mennesker. Da den stod færdig i 1771, var der plads til 3000 mandlige soldater.

Kasernen med de to F-formede bygningskroppe og den smukke udsigt til blandt andet Kongens Have og Statens Museum for Kunst har særlige bevaringsværdier. Disse skulle naturligvis fastholdes, og derfor var det en spændende udfordring for Over Byen og ejeren EjendomsSelskabet Norden at finde en ny funktion til bygningerne. For eksempel var det et krav at holde fast i den eksisterende celleinddeling og de nuværende fordelingsgange, der giver lange gennemkig på langs af bygningskroppene. Bygningen stod tom, så tiden var også en udfordring, da bygninger som bekendt bevares bedst gennem anvendelse.

Kollegiet rummer 463 værelser og giver de studerende gode, moderne studieboliger i en historisk ramme i hjertet af København. Over Byen har været involveret i projektet fra start til slut. Fra udarbejdelse af en bygningshistorisk redegørelse og potentialeafsøgning til udvikling af projektet, udarbejdelse af myndigheds- og udbudsprojekt og sidst selve udførelsen af omdannelsen.

For et andet eksempel på omdannelse, se vores projekt Jægersborg Kaserne, der nu er eksklusive boliger.