Harbour House II

Plads til fællesskab

Nye attraktive og brugervenlige fællesarealer er resultatet af en gennemgribende opgradering af det karakteristiske Harbour House II i Københavns Nordhavn.

Adresse

Sundkrogsgade 19, København

Bygherre

Danica Ejendomme

Areal

12.708 M², HERAF 4.631 M² KÆLDER

Færdiggjort

2020

Et inspirerende arbejdsmiljø og mere kontakt med gadeplan. Sådan lød opgaven, da vi gik i gang i Harbour House II. Bygningen har tidligere fungeret som domicil, men var omdannet til flerbrugerhus, hvilket affødte nye krav til fællesarealerne. Indretningen skulle tage hensyn til de nye behov og samtidig forholde sig til den oprindelige arkitektur. Stemningen måtte gerne have karakter af både hjemlighed og seriøsitet.

De imødekommende fællesområder er blevet et nyt aktiv for flerbrugerhuset. Møbleringen og kaffebaren henvender sig nu til livet i gadeplan og giver brugerne en oplagt mulighed for at invitere indenfor, frem for at holde møder andre steder i byen. Ved at gentænke samlingspunkterne er flere af husets kvadratmeter nu i brug, til gavn for alle brugere og gæster i huset.

De organiske lyskilder bryder de ellers meget stringente linjer i den arkitektoniske byggestil.
De nye reposer danner ophold på den store trappe.
Skiltningen var også en del af opgaven. Vi valgte at udforme dem i træ for at imødekomme ønsket om flere varme materialer.
Et af de gennemgående elementer i nyindretningen er de organiske former, der både ses i valget af lyskilder og møbler.