OpstaltCover
Nyhed    3. okt — 2022

Det, vi freder om 100 år, er fundet

Ejendomsselskabet Karberghus og Arkitektforeningen udskrev i april 2022 en idékonkurrence om at udvikle et projekt på den københavnske gade, Åbenrå, på middelalderbyens sidste grund – en grusbelagt plads mellem Reformert Kirke og kirkens gamle præstegård, der nu bruges til parkering.
Et idéprojekt så genialt, at vi vil frede det om 100 år.

Vores bidrag er et ud af fire idéprojekter, der får hædrende omtale – det afslørede Arkitektforeningen i dag på Arkitekturens Dag. Sammen med vinderidéen bliver alle fem projekter til udstillingen ’Det, vi freder om 100 år’. Vi er meget glade for at bidrage til en fælles vision om fremtidens bæredygtige bygningskulturarv.


SMUK OG RIGTIG – OGSÅ OM 100 ÅR
Vores idé til en fremtidig fredning hedder Åben Have. Vi har som altid arbejdet indsigtsfuldt med det historiske afsæt og de bæredygtige løsninger – hvad er værd at bevare og udvikle, og hvad er holdbart. Denne gang har vi haft et ekstra fokus på, hvad der er karakteristisk og værdifuldt netop for vores tid – hvad vil vi om 100 år kigge tilbage på som kvalitet og definerende for 2020’erne. Åben Have består af en have med en fritstående bygning i træ, som er robust og samtidig foranderlig – levende og omstillingsparat til at imødekomme nye samfundsmæssige udfordringer, vi endnu ikke kender til.


OPLEV ’DET, VI FREDER OM 100 ÅR’
Vi anbefaler naturligvis, at I kigger forbi udstillingen på Arkitektforeningen og ser idéprojekterne i deres helhed og detaljer. Det er også planen, at idéerne bliver udstillet i forbindelse med World Capital of Architecture og Arkitekternes internationale verdenskongres UIA CPH 2023.