Plads til fællesskab

Nye attraktive og brugervenlige fællesarealer, er resultatet af en gennemgribende opgradering af det karakteristiske Harbour House II i Københavns Nordhavn.

COVER RB Harbour House II_Photo Niels Nygaard_01

Harbour House II

Omdannelse

Adresse

Sundkrogsgade 19, København

Bygherre

Danica Ejendomme

Areal

12.708 m², heraf 4.631 m² kælder

Færdiggjort

2020

Et inspirerende arbejdsmiljø og mere kontakt med gadeplan. Sådan lød opgaven, da vi gik i gang i Harbour House II. Bygningen har tidligere fungeret som domicil, men var omdannet til flerbrugerhus, hvilket affødte nye krav til fællesarealerne. Indretningen skulle tage hensyn til de nye behov og samtidig forholde sig til den oprindelige arkitektur. Stemningen måtte gerne have karakter af både hjemlighed og seriøsitet.

De imødekommende fællesområder er blevet et nyt aktiv for flerbrugerhuset. Møbleringen og kaffebaren henvender sig nu til livet i gadeplan og giver brugerne en oplagt mulighed for at invitere indenfor, frem for at holde møder andre steder i byen. Ved at gentænke samlingspunkterne er flere af husets kvadratmeter nu i brug, til gavn for alle brugere og gæster i huset.

Harbour House II_Photo Niels Nygaard_02

De organiske lyskilder bryder de ellers meget stringente linjer i den arkitektoniske byggestil.

IMG_3862

Lin Utzons værk, som er lavet til Harbour House, er nu blevet placeret ved hovedindgangen. På den måde mødes man af den store flade med hvide og blå fliser, når man ankommer til huset. Værket har været inspirationskilde til valg af møblement og interiør.

Harbour House II_Photo Niels Nygaard_03

Et af de gennemgående elementer i nyindretningen er de organiske former, der både ses i valget af lyskilder og møbler.

Harbour House II_Photo Niels Nygaard_09
Harbour House II_Photo Niels Nygaard_08

Skiltningen var også en del af opgaven. Vi valgte at udforme dem i træ for at imødekomme ønsket om flere varme materialer.

Harbour House II_Photo Niels Nygaard_07
Harbour House II_Photo Niels Nygaard_06

De nye reposer danner ophold på den store trappe.