Karakterfuld perle

Bevaringsværdig klassicistisk industriejendom er sikret for fremtiden med gennemgribende renovering. Rå betonoverflader synliggør bygningens historie.

OverByenArkitekter-LindgreensAlle14-03

Lindgreens Allé 12

Omdannelse

Adresse

Lindgreens Allé 12

Bygherre

Øens Murerfirma

Areal

857 m2

Færdiggjort

Igangværende

For enden af Lindgreens Allé ligger Forlaget Gyldendals gamle lagerbygning fra 1930'erne. Efter mange års intensiv brug stod den bevaringsværdige bygning overfor en gennemgribende renovering i forbindelse med omdannelse til nye formål. Med sin in-situ støbte grundkonstruktion fremstod bygningen dog grundlæggende stærk og sund.
 
Bygherre ønskede at anvende ejendommen til flerbrugerhus, og da området i forvejen rummede flere tøj- og modehuse, var det oplagt at lade den nye indretning følge bygningens industrielle DNA. Vi lod derfor alle betonoverflader stå rå og ubehandlede, ligesom alle installationer blev gjort synlige og markerede.

Bygningens klassicistiske facader og det vældige skiferhængte tag blev samtidig restaureret, og bygningen fremstår nu som en karakterfuld perle, der i det kommende bydelscenter vil minde os om, at området engang var et vigtigt industriområde.

Øens_16_midlertidig
OverByenArkitekter-LindgreensAlle14-05
OverByenArkitekter-LindgreensAlle14-04
OverByenArkitekter-LindgreensAlle14-01