Kvindeligt perspektiv

Tegneskolen for Kvinder er nu omdannet til krisecenter. En skræddersyet renovering, der viderefører bygningens lange tradition for at styrke kvinder.

COVERbillede

Kvindernes Hus

Omdannelse

Adresse

H. C. Andersens Boulevard 10, København

Bygherre

Dansk Kvindesamfund

Aeal

1.680 m²

Færdiggjort

2018

I centrum af København har den tidligere Tegneskolen for Kvinder fået nyt liv og en ny beboer - Dansk Kvindesamfund - men missionen er stadig den samme: at skabe et hus og rum for kvinder.

Oprindeligt havde Tegneskolen for Kvinder til huse i bygningen, hvor man fremmede kvinders kreative sider. I en tid, hvor kvinders styrke og muligheder ikke blev anerkendt, var det en vigtig mission, som institutionen tog sig af. Efter at have rummet en designskole er bygningen nu omdannet til et krisecenter for kvinder.
Skolen blev i sin tid tegnet af arkitekten Vilhelm Klein og opført 1880-81. Den historiske værdi i bygning er bevaret. Særligt facaden ud mod H. C. Andersens Boulevard er rig på detaljer og krummelurer, som peger tilbage mod sin oprindelse. Ligeledes er de store ateliervinduer på bagsiden bevaret, så lyset kan fylde rummene.

Fokus i denne ombygning er i stedet lagt på at omstrukturere det indvendige. Vi har skabt plads til 20 værelser og fællesfaciliteter, som kan danne trygge rammer. Velkomsten er derfor vigtig, hvorfor hele trapperummet er badet i en dyb grøn og rolig farve.

H_C_Andersen_Boulevard_10_lav_opl_sning_Photo_Niels_Nygaard_3_5_
H_C_Andersen_Boulevard_10_lav_opl_sning_Photo_Niels_Nygaard_7_1_
H_C_Andersen_Boulevard_10_lav_opl_sning_Photo_Niels_Nygaard_7_2_
H_C_Andrersen_Boulevard

Lokalerne i den fredede bygning på H. C. Andersens Boulevard danner nu ramme for et kvindekrisecenter.