Sølvgade Kaserne

Fra kaserne til kollegium

Oprindeligt tiltænkt 4000 soldater, men nu hjem for 500 studerende. Sølvgade Kaserne er blevet til attraktive studieboliger i hjertet af København.

Adresse

Sølvgade Kaserne, København

Bygherre

EjendomsSelskabet Norden

Areal

25.000 m²

Færdiggjort

2017

Hvad gør man med 25.000 m2 cellekontorer med udsigt til Kongens Have og Statens Museum for Kunst? Da DSB flytter ud af Sølvgade Kaserne står mulighederne åbne.

For EjendomsSelskabet Norden har Over Byen forestået hele omdannelsesprocessen fra den første potentialeafklaring til den endelige udførelse. Præmissen var en fredet kaserne fra 1771 med en låst planløsning: lange fordelingsgange med værelser på hver side – uden mulighed for at lave gennemlyste rum. Tanker om at etablere boliger blev tidligt forkastet pga. den låste planløsning.

Det endte med 462 moderne studieboliger med udsigt til både Kongens Have og SMK. En helt særlig mulighed for at bo i et centralt hjørne af det historiske København. Omdannelsen har markant forøget antallet af studieboliger i København og har desuden bevirket et hurtigt efterfølgende salg af bygningen til en international operatør af studieboliger.

Hovedindgangen til bygningskomplekset - den detaljerede trædør, har adgang til Georg Brandes Plads.
I det private gårdrum er der plads til de studerendes specifikke behov.
Alle nye funktioner i værelserne er designet som et møbel indsat i rummet. Bad, toilet og køkken er tænkt sammen.