Frederiksberg Rådhus er tegnet af Henning Hansen. Byggeriet påbegyndtes i 1941, men grundet materialemangel gik byggeriet i stå fra 1944 til 1949. Da Henning Hansen døde i 1945, forestod Carl Nimb og Helge Holm færdiggørelsen af det femetagers kompleks.
Rådhuset er et aktivt hus med en mangfoldig brugergruppe, og det fungerer blandt andet som valgsted. Foruden kontorer rummer bygningen en rådhushal, en festsal, kommunalbestyrelsens mødesal og en bryllupssal, og i kælderen findes et stadsarkiv og en kommandocentral.
ROD
Projektet udsprang af, at Frederiksberg Kommune ønskede at skabe en ligeværdig adgang for alle til rådhuset. Den primære adgangsvej for kørestolsbrugere og barnevogne var gennem indgangen på bagsiden af rådhuset. På hovedtrappen fandtes en lift, som sjældent virkede, og fra forhallen løftede en ældre trappelift kørestole og barnevogne de sidste tre trin op til foyeren. Oftest blev midlertidige stålramper udlagt fra pladsen til foyeren, når bagindgangen ikke kunne benyttes. Forløbet var selvsagt rodet.
RO OG SAMMENHÆNG
I stedet for blot at udskifte hovedtrappens lift med en mobil standardrampe, der var kommunens første opdrag, blev vi enige om at skabe en permanent og arkitektonisk velfungerende løsning. Både for at skabe enkelhed i den daglige drift og for at skabe en sammenhæng i arkitekturen. På venstre side af hovedtrappen leder en rampe nu op til reposen foran indgangsdørene. Vi blev udfordret undervejs, da det viste sig, at der lå et enormt ventilationsrør under hovedtrappen, så vi skulle tænke alternative konstruktive løsninger på funderingen af den nye, tunge trappe.
I forhallen etablerede vi et ekstra stop for elevatoren og en ny platformslift, der kører til foyeren. Vi reetablerede tre manglende trin og flyttede ventilationen fra væggen i foyeren til loftet i kælderen.
Til glæde for rådhusets mange medarbejdere og besøgende forløber den nye adgang smidigt og er nøje afstemt med rådhusets arkitektoniske udtryk.