Kløvermarksvej 70A

HJEMMEBANE

Nord for Kløvermarkens grønne boldbaner har vi omdannet en tidligere administrationsbygning til vores eget kontor.

Adresse

Kløvermarksvej 70A

Bygherre

Over Byen Arkitekter

Areal

1510 m2

Færdiggjort

2023

Ydelser

Totalrådgivning / Arkitektrådgivning / Fagtilsyn / Byggeledelse

I et forhenværende industrikvarter bestående af ensartede lager-, produktions- og kontorbygninger — navngivet alfabetisk fra A til F — er bygning A nu omdannet til Over Byens nye kontor. Senest var det showroom og værksted for møbelvirksomheden A. Petersen.

Bygningen blev opført i 1960-62 som administrationsbygning til Danbritkem A/S, et datterselskab til Mærsk og Skandinaviens første råplastikfabrik, og de mange vinduer vidner om bygningens formål: Der skulle være masser af lys til kontorfolket. Et greb, vi nyder godt af i dag på de luftige etager, hvor lyset vælter ind. Ganske praktisk giver de mange træer naturlig skygge i de varme måneder — og skaber fine lysspil.

Den modernistiske arkitektur — materialer, takten i facaden og de horisontale og vertikale linjer — står stadig skarpt og bevaret udefra. Indeni har vi blandt andet bevaret de originale mahognidøre med matteret glas og en rummelig rød bankboks, der i dag fungerer som kopirum. Der findes desuden en række spor, som de tilførte røde klinkegulve, der fortæller om en levende og forskelligartet brug af bygningen gennem tiden.

LIDT, MEN GODT
Vi har valgt at bibeholde mange af de historiske detaljer på tværs af bygningens levetid. Samtidig har vi skrællet lag af, så den rå konstruktion står frem — og møder de fine detaljer. Vi har forandret så lidt som muligt på de store linjer og eksperimenteret med sunde og bæredygtige materialer der, hvor vi måtte tilføre nyt, blandt andet hempcrete-vægge, der har særdeles gode akustiske evner.

Det meste inventar har vi taget med os fra vores tidligere kontor. På 2. sal har vi trukket mødelokalerne ind mod midten og skabt lange kig ned langs den indre facade og igen i midtergangen. På den måde opnår vi en sammenhæng på hele etagen, samtidig med at vi får skabt små miljøer mellem kernerne.

Vi viser gerne rundt. Kom forbi og sig hej!

Glasskydedøre til mødelokaler giver lange kig ned langs facaden.
Mødelokalerne skaber naturlige adskillelser mellem de mindre kontormiljøer.
Kontoret er omgivet af træer og en grøn kantzone, hvor blomster og græsser vokser vildt.
Den oprindelige trappe til 1. sal. Vi har desuden genbrugt de eksisterende toiletrum.
Det rå betonloft møder en af de få pudsede hempcrete-væg. Det støbte gulv har vi blot istandsat.
Ved indgangspartiet har vi bibeholdt de røde klinker. Gardiner opdeler rummene og tilfører både en lethed og en blødhed til det rå udtryk.
Vi ønskede at bibeholde de fleste hempcrete-vægge upudsede — dels for at spare på materialer og maksimere hempcretens akustiske evner, dels for at skabe sammenhæng til bygningens øvrige rå udtryk med den synlige insitu-støbte betonkonstruktion. I samarbejde med mureren har vi løst, hvordan de synlige fuger bedst fungerer i de upudsede hempcrete-vægge.
Galvskiltet er produceret med samme teknik som vores naboers — malet direkte og meget præcist på teglene.