I et forhenværende industrikvarter bestående af ensartede lager-, produktions- og kontorbygninger — navngivet alfabetisk fra A til F — er bygning A nu omdannet til Over Byens nye kontor. Senest var det showroom og værksted for møbelvirksomheden A. Petersen.
Bygningen blev opført i 1960-62 som administrationsbygning til Danbritkem A/S, et datterselskab til Mærsk og Skandinaviens første råplastikfabrik, og de mange vinduer vidner om bygningens formål: Der skulle være masser af lys til kontorfolket. Et greb, vi nyder godt af i dag på de luftige etager, hvor lyset vælter ind. Ganske praktisk giver de mange træer naturlig skygge i de varme måneder — og skaber fine lysspil.
Den modernistiske arkitektur — materialer, takten i facaden og de horisontale og vertikale linjer — står stadig skarpt og bevaret udefra. Indeni har vi blandt andet bevaret de originale mahognidøre med matteret glas og en rummelig rød bankboks, der i dag fungerer som kopirum. Der findes desuden en række spor, som de tilførte røde klinkegulve, der fortæller om en levende og forskelligartet brug af bygningen gennem tiden.
LIDT, MEN GODT
Vi har valgt at bibeholde mange af de historiske detaljer på tværs af bygningens levetid. Samtidig har vi skrællet lag af, så den rå konstruktion står frem — og møder de fine detaljer. Vi har forandret så lidt som muligt på de store linjer og eksperimenteret med sunde og bæredygtige materialer der, hvor vi måtte tilføre nyt, blandt andet hempcrete-vægge, der har særdeles gode akustiske evner.
Hempcrete er et groet materiale, som har indlejret CO2 — og ikke tages fra vores begrænsede naturressourcer. Materialet består af hamp, kalk og vand — naturlige, komposterbare materialer. Hempcrete kan mures op som et homogent, bærende materiale, og vi har dermed undgået vægge af materialer, der ligger lag-på-lag som for eksempel stål og gips, der er svære at genanvende og skadelige for naturen. Hempcrete-væggene kan derimod let pilles ned, adskilles og genbruges.
Det meste inventar har vi taget med os fra vores tidligere kontor. På 2. sal har vi trukket mødelokalerne ind mod midten og skabt lange kig ned langs den indre facade og igen i midtergangen. På den måde opnår vi en sammenhæng på hele etagen, samtidig med at vi får skabt små miljøer mellem kernerne.
Vi viser gerne rundt. Kom forbi og sig hej!