Smagfuld omdannelse

En biograf på Amagertorv, et fredet apotek på Vesterbro og et shoppingcenter i Valby har alle lagt lokaler til vores fortolkning af en Halifax restaurant.

COVERbilledeVesterbro

Halifax

Omdannelse

Adresse

Amagerbro Torv og Vesterbrogade 72, København og Skolegade 9, Valby

Bygherre

Halifax

Areal

447 m² på Amagerbro, 416 m² på Vesterbrogade og 380 m² i Valby

Færdiggjort

2015

Over Byen har hjulpet den populære burgerrestaurant med at indtage 3 eksisterende bygninger. I samarbejde med Fobsi Studio og Dead Voltage Design har vi udarbejdet den overordnede disponering af lokalerne på de tre lokationer og stået for indhentning af alle myndighedsgodkendelser.

De tre placeringer har hver deres meget forskellige udgangspunkt, og det har været Over Byens opgave at skabe genkendelse på tværs, samtidig med, at vi respekterede de eksisterende rammer.

I den tidligere biograf på Amagertorv indsatte vi et dæk, så gæsterne kan fordele sig i rummets zoner. I apoteket på Vesterbro reetablerede vi kigget fra hovedbygning til sidebygning, så hele ejendommen igen anvendes til en samlet funktion. I Spinderiet i Valby arbejdede vi med at skabe en varm atmosfære og et rum til mennesker. Vi ville gerne opløse fornemmelsen af at stå i en betonboks.

I Valby indførte vi desuden en organisk form i midten af rummet. Rundt om denne form ligger de naturlige ganglinjer. Møblerne er specialdesignet i samarbejde med Dead Voltage for at passe til kurverne.

Det har samtidigt været vigtigt at skabe restauranter, hvor lydniveauet er behageligt også når der er helt fyldt. Det har vi sikret med akustiske lofter og nicher, hvor gæsterne kan sidde tæt i små selskaber.

De tre Halifax-restauranter føjer sig naturligt ind bybilledet til gavn og glæde for mange.

Halifax_Amager_Foto-Niels Nygaard5
Halifax_Amager_Foto-Niels Nygaard4
Halifax_Amager_Foto-Niels Nygaard
Halifax_Amager_Foto-Niels Nygaard3