Fra kaserne til kollegium

Oprindeligt tiltænkt 4000 soldater, men nu hjem for 400 studerende. Sølvgade Kaserne er blevet til attraktive studieboliger i hjertet af København.

COVERbilledeSoelvgadekaserne

Sølvgade Kaserne

Omdannelse

Adresse

Sølvgade Kaserne, København

Bygherre

Ejendomsselskabet Norden

Areal

25.000 m2

Færdiggjort

2017

Hvad gør man med 25.000 m2 cellekontorer med udsigt til Kongens Have og SMK? Da DSB flytter ud af Sølvgade Kaserne står mulighederne åbne.

For EjendomsSelskabet Norden har Over Byen forestået hele omdannelsesprocessen, fra den første potentialeafklaring til den endelige udførelse. Præmissen var en fredet kaserne fra 1771 med en relativt låst planløsning: lange fordelingsgange med værelser på hver side – uden mulighed for at lave gennemlyste rum. Tanker om hotel eller bolig blev tidligt forkastet pga. den fredede planløsning.

Løsningen er blevet 400 moderne studieboliger med udsigt til både Kongens Have og SMK. En helt særlig mulighed for at bo i et centralt hjørne af det historiske København. Omdannelsen har markant forøget antallet af studieboliger i København– og har desuden bevirket et hurtigt efterfølgende salg af bygningen til en international operatør af kollegier.

_J9A1055Soelvgadekaserne
_J9A1047Soelvgadekaserne

I det private gårdrum er der plads til de studerendes specifikke behov.

3Soelvgadekaserne
2Soelvgadekaserne
SG40_1Soelvgadekaserne
S├©lvgade kaserne_Photo Niels Nygaard_9Soelvgadekaserne

Alle nye funktioner i værelserne er designet som et møbel indsat i rummet. Bad, toilet og køkken er tænkt sammen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Denne side bruger cookies Læs mereOk