Hørsholm Ridehus

ENER

Et af de smukkeste, historiske overdækkede rum og – med sin høje plankespærskonstruktion – det eneste af sin slags i Danmark. Nyt tag og nye vinduer til ridehuset.

Adresse

Gøgevang 83, Hørsholm

Bygherre

Den Selvejende Institution Hørsholm Ridehus, DSIHR

Areal

2.040 m² tagflade

Færdiggjort

2021

Ydelser

Totalrådgivning / Arkitektrådgivning / Fagtilsyn / Byggeledelse

Bertelsen & Scheving Arkitekter nu en del af Over Byen Arkitekter.

Hørsholm Ridehus har en lang, knudret historie bag sig med radikale ombygninger, skiftende funktioner og tilmed en ny geografisk placering.

Bygningen blev opført som staldbygning med rødt tegltag af Generalbygmester Laurits de Thura på befaling af Christian VI i 1742. I 1817 blev det ombygget til stråtækt ridehus og i 1939 genopført 20 km derfra i Hørsholm – nu med mansardtag og igen med røde tegl. Trods alle disse forandringer er ridehuset stadig originalt. Det står med en overbevisende form og som en bevaringsværdig helhed.

Vi har restaureret taget, hvis nylagte røde vingetegl dækker 2000 m2. Lægterne er monteret ved en skalk ved tagfoden, så tagstenene danner den karakteristiske ’bue’ forneden. De nye vinduer i de to lange taskekviste trækker lys ind imellem de store, buede plankespær, der danner en helt unik ramme om den imponerende ridehal. Som de prægtige heste i hallen bærer det enestående Hørsholm Ridehus sig selv med kraftfuld ynde.

Fotos af Jens Markus Lindhe