Nørrebrogade 45

Fredet snedkeri får nye beboere

Fra klassisk møbelkunst til spirende iværksættermiljø. Den ikoniske Nørrebro-bygning er nænsomt omdannet og huser nu igen både erhverv og bolig.

Adresse

Nørrebrogade 45, København

Bygherre

Ejendomsselskabet Nørrebrogade 45

Areal

686 m² erhvervslejemål og 1.810 m² boligareal

Færdiggjort

2017

Oprindeligt husede ejendommen Rud. Rasmussen Snedkerier. Fabrikkens værksteder er nu nænsomt omdannet til kontorer, der opfylder nutidens ønsker til åbne kontomiljøer inden for rammerne af fredningsværdierne. Med en ny adgang fra gadeplan til den gamle tørrekælder, er der nu skabt mulighed for og rum til fælles kantineområde, mødelokaler og en vinbar.

Med støtte fra Slots- og Kulturstyrelsen er samtlige vinduer gennemgået og renoveret, så det fortsat er de oprindelige vinduer, der pryder bygningerne. Flerbrugerhuset stod klar i 2017 og blev på kort tid fuldt udlejet.

Boligejendommen langs Nørrebrogade er fuldt tilbageført til nu kun at bestå af klassiske herskabslejligheder med de originale ruminddelinger fra 1. sal og opefter. Stueetagen er udviklet til forskellige typer erhverv. Gårdmiljøet omkring ejendommen er renoveret, så der nu er cykelparkering og plads til fællesaktiviteter for de mange beboere og brugere.

Bygningens oprindelige karakter kommer klart til udtryk mange steder i huset.
En del af de højloftede kælderrrum er nu udnyttet til fællesfaciliteter.
Sprossede glasskillevægge er en del af bygningens nye indretning.
Ejendommen består af tre bygninger: to industribygninger fra 1876 og 1911 og en beboelsesejendom.