Telegrafkollegiet

Fra skole til ungdomsboliger

Hvordan får man plads til 300 ungdomsboliger i en tidligere skole? Over Byen har stået for omdannelsen, der indebar et fuldkommen redesign af bygningens indre.

Adresse

Telegrafvej 5A, Ballerup

Bygherre

Stender Entreprise

Areal

10.000 m²

Færdiggjort

2020

Tæt på DTU i Ballerup, så Gefion Group mulighed for at etablere ungdomsboliger i en nedlagt skole. Over Byens løsning blev at nedlægge skolefunktioner som gymnastiksale og grave kælderen yderligere ud for at få plads til fællesarealer. De mange vinduer i bygningen gjorde, at vi kunne skabe mange små boliger, der alle blev lyse og indbydende.

Bygherre ønskede at styrke fælleskabet med gode faciliteter. Vi valgte derfor at udnytte den brede gang til studiezoner, spillezoner og stillezoner. I parterre blev der plads til køkkener, biograf, træningsrum og lounge. Selv vaskeriet er indrettet, så det også fungerer som opholdssted.

For at optimere m2 valgte vi at indrette fællesarealerne med specialdesignede møbler. Det har givet et ungt og levende miljø, der passer godt til de studerendes behov. Vi er lykkedes med at transformere en forladt bygning, til et levende hjem for mange mennesker.

Landskabsarkitekterne STED har skabt området omkring kollegiet, så det er blevet muligt både at træne og slappe af i et grønt og frodigt miljø.